diumenge, 27 de novembre del 2011

Parlem del Càncer de Pulmó


La finalitat d´aquest llibre és ser un instrument de suport i un petit manual de consulta en el qual el pacient pugui informar-se sobre els aspectes bàsics de la seva malaltia i seguir recomanacions d´utilitat.
 
Aquest llibre també és una eina que afavoreix la comunicació entre el metge i el pacient, en dotar-li d'unes  claus i uns coneixements bàsics que faran que el diàleg entre ell i el seu metge sigui més fluït.
 
El contingut del mateix està dirigit, principalment, als pacients amb càncer de pulmó i als seus familiars, i en ell s'explica en què consisteix la malaltia, com evoluciona, quins són els tractaments, així com consells i adreces d'interès.

És important recordar que el contingut d'aquest llibre té un caràcter merament divulgatiu i que ha de ser sempre el metge el que ha de fer les recomanacions específiques per a cada pacient.


 






També et pot interessar:

dijous, 24 de novembre del 2011

Informapacientes.es: un nou cercador sanitàri

Què és Informapacientes?

Informapacientes.es és un cercador d'informació sanitària per a pacients en Internet.

És un cercador d'informació sanitària que permet resoldre els seus dubtes de forma fàcil i fiable, evitant aquella informació massa especialitzada (per a professionals), no contrastada o interessada.
 
Moltes persones: pacients, familiars de pacients, cuidadors... busquen diàriament en Internet informació sanitària relacionada amb les seves malalties o amb la seva salut.

Internet ofereix gran quantitat d'informació de molt diferent qualitat, dirigida a tot tipus de públics i amb diferents interessos.Per això hem de seleccionar aquelles fonts d'informació que puguin ser més útils i fiables per a pacients o persones sense formació sanitària. 















També et pot interessar:

dijous, 17 de novembre del 2011

18 de Novembre. Dia europeu per a l'ús prudent dels antibiòtics


Enllaços d'interès:

SocialDiabetes, una eine d´utilitat pel pacient diabètic i en col.laboració amb el seu metge!




És un sistema creat per Android que et permet controlar i autogestionar la Diabetis Mellitus Tipus I
mitjançant de diverses eines.

L'aplicació ens ensenya certes pautes de consum per equilibrar carbohidrats en desdejunis i menjars i poder gaudir així de menjars més variats, a més d'incloure una taula de dietes personalitzades, escàner d'aliments per obtenir la seva informació alimentosa, estadístiques sobre tota la informació que introdueixis i una calculadora de carbohidrats amb més de 130 aliments.



Característiques

1.- SocialDiabetes inclou un sistema que, analitzant tota la informació sobre el menjar i els sucres que ingereixes, et calcula la dosi d'insulina que has d'administrar-te automàticament, sempre a part de la dosi d'insulina controlada pel teu metge segons la teva pauta regular. A més, l'aplicació permet al teu metge controlar el progrés de la patologia gràcies a les estadístiques i les dades que guarda.

2.- Aquesta aplicació es una una app que ajuda als pacients a autogestionar la seva dolència : Utilitzar-la et pot donar més llibertat i autonomia. T'ajuda a controlar la diabetis i al fet que siguis més feliç malgrat la teva malaltia.

3.- A partir de la pauta d'insulina de l'afectat -prescrita pel metge-, l'usuari pot introduir en el sistema variables que influeixen en la dosi òptima que necessitarà injectar-se.

4.- El sistema és capaç d'evitar hipoglucèmies nocturnes, que són les més perilloses, recomanant-te si has de menjar-te un iogurt o una poma abans de ficar-te al llit.

5.- Aporta un resum mensual i setmanal de la malaltia, un llistat de controls de la glucosa, la calculadora de carbohidrats i una llista d'aliments, entre altres utilitats.

6.- El teu metge pot observar els teus controls i enviar-te un missatge amb una nova pauta d'insulina.

7.- Finalment, l'aplicació suggereix a l'usuari, però "no substitueix al metge" .







També et pot interessar:

dilluns, 7 de novembre del 2011

El meu germà té la tuberculosi, que haig de fer?

La tuberculosi és una malaltia infecciosa provocada per un bacteri. Afecta sobretot l'aparell respiratori i s'encomana molt fàcilment.

Actualment es pot curar, però abans provocava lesions cròniques i podia provocar la mort. Avui en dia en la majoría de les persones, i si es pren correctament la medicació indicada, és cura en un gran percentatge de malalts.




Fulls informatius per la consulta i informació d´utilitat

1.- Informació per a famílies amb casos de Tuberculosi  Castellà
2.- Què és la prova de la tuberculina ?  Castellà


 .

Informació per a pacients i material educatiu

En Castellà

  
Video Formació
.
Estudi de contactes del malalt de tuberculosi







També et pot interessar:

dimecres, 2 de novembre del 2011

Consells pràctis per a pacients i cuidadors del tractament de les nafres per pressió

Guia editada per la Conselleria de Salut del Governs de les Illes Balears, on s'explica de manera detallada què són aquestes úlceres o "nafres" que es produeixen freqüentment en persones enllitades, així com consells pràctics per evitar-les.












També et pot interessar: