dimecres, 16 de maig del 2012

Exercicis per l'artritis reumatoide





Artritis significa "inflamació de l'articulació", i hi ha diferents malalties que n'ocasionen. L'artritis afecta una o moltes articulacions, i es caracteritza per produir dolor, rigidesa, inflor i dificultats per moure les articulacions. 






Quan en una persona l'artritis afecta més de quatre articulacions es diu que presenta una poliartritis. La poliartritis és un dels quadres clínics més importants en reumatologia, ja que es pot presentar en la majoria de malalties reumàtiques inflamatòries.

Les artritis poden manifestar-se en persones de totes les edats, des d'infants fins a adults. Alguns tipus d'artritis poden curar-se però molts són crònics i requereixen tractaments continuats.

L'artritis reumatoide és la malaltia més freqüent que ocasiona poliartritis crònica, i afecta una de cada dues-centes persones (200.000 afectats a l'Estat espanyol). És dóna sobretot entre les dones, i sol aparèixer entre els 45 i els 55 anys. Les artritis d'inici infantil o juvenil, quan afecten nens fins als setze anys, són poc habituals però poden arribar a ser greus perquè a més poden alterar el creixement.
 
L'artritis reumatoide és una malaltia greu, de curs crònic i progressiu, que pot conduir a destrucció
articular, deformitat i incapacitat.

L'objectiu del tractament consisteix en alleujar els símptomes (dolor, tumefacció articular i disfuncionalitat), evitar o alentir la progressió de la malaltia i aconseguir una remissió completa i duradora.

  


També et pot interessar: