divendres, 23 de març del 2012

Treballa amb seguretat!

L'INSHT ha creat un canal de YouTube on es poden veure diferents videos orientatius i informatius sobre algunes bones practiques ergonòmiques en el treball.

El canal amb més d'una quinzena de videos que exemplifiquen i expliquen activitats diàries pot ser de gran ajuda.












També et pot interessa:

dimarts, 13 de març del 2012

Guies d´informació sobre el càncer basades en la evidència


Aquestes Guies per a Pacients han estat dissenyats per ajudar els pacients, els seus familiars i cuidadors a comprendre millor la naturalesa dels diferents tipus de càncer i avaluar les millors opcions de tractament disponibles.

Compartir informació
és un del objectius comuns en la seva declaració de missió en relació amb l'educació del pacient i la difusió del coneixement. Es tracta d´una organització sense ànim de lucre que a produït guies per als pacients per ajudar els pacients en l'estructuració i l'absorció de la naturalesa i complexitat de la informació sobre el càncer i els tractaments existent basats en l'evidència .

La informació mèdica que es descriu en les Guies per als Pacients es basa en les Guies de Pràctica Clínica ESMO, que estan dissenyats per metges oncòleg i resalten el diagnòstic, el seguiment i el tractament de diferents tipus de càncer. Les guies per a pacients estan fetes d´informació mèdica en un llenguatge comprensible per als pacients.

Les Guies per a Pacients es pot accedir de dues maneres, ja sigui visitant la pàgina web interactiva de Reliable Càncer Therapies traduïda al Castellà: (http://www.reliablecancertherapies.com/es) o descarregar documents PDF a la pàgina web de l'ESMO en qualsevol dels quatre idiomes existents.

Deixo aquí els documents en Castellà:


i recordeu que la informació continguda en aquestes Guies per a Pacients no reemplaça una consulta mèdica.






També et pot interessar:

divendres, 9 de març del 2012

Què és el càncer de cólon?


El càncer es produeix pel creixement anormal de cèl·lules malignes que envaeixen els teixits i formen masses o tumors. En funció de la seva localització, es parla de càncer de còlon, recte o càncer colorrectal. És el tercer tipus de càncer més comú al món
.
Es pot prevenir?
.
El càncer de còlon és una de les formes de càncer amb més possibilitats de prevenir-se. Es diu que és possible prevenir més de la meitat dels casos amb canvis en l'estil de vida i la realització de revisions periòdiques.

.

Qui està en risc?

El risc de patir la malaltia augmenta amb l'edat i pot afectar tant a homes com a dones. A partir dels 50 anys augmenten les possibilitats d'aparició. Entre els factors de risc es troben la malaltia inflamatoria intestinal, una història personal o familiar de càncer colorrectal o pòlips colorrectals i algunes síndromes hereditàries. Obesitat, dieta grassa i pobra en fibres, consum d'alcohol i tabac i l'estrès són altres factors que poden contribuir a elevar el risc de contreure càncer colorrectal.
.

Quins són els símptomes?

1.- Canvis en el ritme de les deposicions (diarrea, restrenyiment)
2.- Molèsties abdominals (acumulació de gasos, dolor, inflamació)
3.- Presència de sang en la femta
4.- Mancada d'apetit i pèrdua de pes
5.- Anèmia, cansament
6.- Sensació d'evacuació incompleta
7.- Febre i mareig

.
Com es diagnostica?

Existeixen diferents proves (anàlisis de femta, endoscòpies, tacte digital, etc.) per diagnosticar o per descartar la malaltia. El metge valorarà els símptomes i la necessitat de realitzar proves de diagnòstic.

.
Es pot tractar?

La millor forma de combatre el càncer el càncer colorrectal és detectar-ho a temps perquè el pronòstic serà millor. El tractament sempre estarà en funció de la fase en la qual es troba el tumor.

Per norma general quan el càncer de còlon està localitzat, en primer lloc s'extirpa el tumor mitjançant cirurgia per posteriorment administrar quimioteràpia segons el grau d'invasió del tumor. En tumors de recte s'administra quimioteràpia i radioteràpia, posteriorment al tractament quirúrgic, o en algunes ocasions abans de la cirurgia.

Finalment quan la malaltia està més avançada i existeixen metàstasi se sol administrar quimioteràpia, diferents tractaments biològics (tals com a medicaments antiangiogénics -que priven al tumor dels nutrients necessaris per créixer- o medicaments dirigits a bloquejar senyals de creixement tumoral -medicaments anti-EGFR-) o combinacions entre aquests tractaments."

El càncer colorrectal és una de les formes de càncer amb més possibilitats de prevenir-se


Documents d´utilitat








 



També et pot interessar:

dimarts, 6 de març del 2012

Sap quin és el millor medicament per aconseguir una bona salut?

El video ens explica d'una forma molt original com aconseguir una bona salut i encara que estigui en anglès, tenim la traducció de l'àudio en castellà.







També et pot interessar: